Pressrelease för Hagdahlsakademiens diplommottagare 2013
I höst har Hagdahlsakademien beslutat att dela ut tre välförtjänta diplom i Hagdahls anda. Det är ett mer än vanligt.
Det extra diplomet ska sätta fokus på vikten av att kommuner och landsting inhandlar råvaror av lokala producenter som följer svenska lagar och regler för livsmedelsproduktion, så att matgäster inom skola och äldreomsorg garanteras mat av hög kvalitet och av säkra och trygga livsmedel. Diplommottagarens arbete passar in under ett av Hagdahlsakademiens syften: ”Värna om livsmedelsråvarans kvalité och produktion”. Diplomet tilldelas:
Projektet Rätt och Slätt – mat i Östergötland
Christina Enudd Nordström
”För ökad andel närproducerat i offentliga måltider i Östergötland
De andra diplomen vill Hagdahlsakademien dela ut för att uppmuntra östgötska producenter att utveckla och förädla livsmedel med målet att kvalitetssäkra och smaksäkra våra råvaror.
I år delas diplom ut till följande livsmedelsproducenter:
Hejtorps gårdsmejeri, Finspång
Kristina Carlsson
"För lokalt producerad getost av hög kvalitet"
Uddens gård, Norrköping
Eliza och Lennart ”Lellemorot” Ekman
"För professionell morotsodling"
Diplomen delas ut på matmässan Smaka på Östgötmat på Konsert & Kongress den 12 oktober kl 12:30 i lokal Garden. Välkomna!
För att få veta mer eller beställa pressbilder kontakta gärna Marie Lönneskog Hogstadius, 011-19 45 45
eller via mail inga.wallenquist@telia.com.
2013-10-10
I höst har Hagdahlsakademien beslutat att dela ut tre välförtjänta diplom i Hagdahls anda. Det är ett mer än vanligt.
Det extra diplomet ska sätta fokus på vikten av att kommuner och landsting inhandlar råvaror av lokala producenter som följer svenska lagar och regler för livsmedelsproduktion, så att matgäster inom skola och äldreomsorg garanteras mat av hög kvalitet och av säkra och trygga livsmedel. Diplommottagarens arbete passar in under ett av Hagdahlsakademiens syften: ”Värna om livsmedelsråvarans kvalité och produktion”. Diplomet tilldelas:
Projektet Rätt och Slätt – mat i Östergötland
Christina Enudd Nordström
”För ökad andel närproducerat i offentliga måltider i Östergötland
De andra diplomen vill Hagdahlsakademien dela ut för att uppmuntra östgötska producenter att utveckla och förädla livsmedel med målet att kvalitetssäkra och smaksäkra våra råvaror.
I år delas diplom ut till följande livsmedelsproducenter:
Hejtorps gårdsmejeri, Finspång
Kristina Carlsson
"För lokalt producerad getost av hög kvalitet"
Uddens gård, Norrköping
Eliza och Lennart ”Lellemorot” Ekman
"För professionell morotsodling"
Diplomen delas ut på matmässan Smaka på Östgötmat på Konsert & Kongress den 12 oktober kl 12:30 i lokal Garden. Välkomna!
För att få veta mer eller beställa pressbilder kontakta gärna Marie Lönneskog Hogstadius, 011-19 45 45
eller via mail inga.wallenquist@telia.com.