Fredrik Eklund

Fredrik Eklund föddes 1971 i Orsa i Dalarna. Efter 2 årig restaurangskola i Falun lades det tredje året i Linköpings restaurangskola som då hade riksintag för tredje året. Tack vare en engagerad lärare i Johann Weber gavs möjlighet till fina praktikplatser i de bästa köken och för Fredrik även en månadslång vistelse hos 3-stjärniga Georges Blanc i Vonnas, Frankrike.
Efter praktik på Edsbacka Krog i Sollentuna fick Fredrik anställning vilken varade i ca 7 år. Här fick Fredrik sin matskolning och utformade sin matfilosofi som fortfarande utgör en grund i hans matlagning.
Under tiden på Edsbacka tog en del av kockarna jägarexamen och lediga helger ägnades åt jakt i Linköping med kompisar från tiden i restaurangskolan.
I samma jaktlag fanns även Lars ”Pluto” Johannison och Claes- Göran Österlund.
En tillbakaflytt med hustru Karin var ett faktum.
Fredrik fick anställning som restaurangchef på Hotell Ekoxen där även Collegium, Cloettas restaurang i Ljungsbro samt Tekniska Verkens lunchrestaurang då ingick.
Efter några år såldes Ekoxen och Fredrik nappade på ett erbjudande att vara med att öppna Restaurang Platå i Linköping.
I början på år 2002 köpte de forna kollegorna på Ekoxen Ann- Catrin Måbäck och Kristina Österlund driften av det 100 åriga Göta Hotell i Borensberg. De behövde en kock och Fredrik föll för möjligheten att åter igen få ställa sig bakom grytorna och göra det som ligger honom varmast om hjärtat- att följa årets växlingar bland lokala råvaror och få ett nära förhållande till gästen och producenter.
Så småningom blev Fredrik delägare och hustru Karin började i verksamheten.
2006 köptes även den gamla Gästgifvaregården i Tjällmo och gavs en behövlig totalrenovering.
Båda ställena såldes och nu driver Fredrik restaurang Skyline på Linköpings flygplats och Läkarsällskapets festvåning.
Två barn och två hundar har det också hunnit bli.
Förutom ett starkt engagemang i Östgötamat Ekonomisk förening sitter Fredrik som ledamot i Svenska Viltmatakademin och Östergötlands Lutfiskakademi.