Stora Hagdahlspriset 2023
Thomas Collin från Åtvidaberg
Stora Hagdahlspriset 2023 tilldelas kocken och inspiratören Thomas Collin från Åtvidaberg.
Thomas Collin är restaurangchef på Villa Baro i Åtvidaberg.
Han har tidigare varit köksmästare och drivit många restauranger, blanda annat Åtvidabergs hotell. Han har också ansvarat för köket på Hotell Ekoxen i Linköping.
-Thomas brinner för att stärka unga att jobba i branschen och han brinner även för föreningslivet och engagerar sig till hundra procent, säger Louise Ridderström, ledamot i Hagdahlsakademien.
Thomas Collin har tillhört juniorkocklandslaget och har varit ordförande i Östgötamat och Svenska Kockarsförening under många år. Han är drivande i utvecklingen av kocktävlingar och aktiviteter där syftet är att lyfta fram producenter och nya generationer matlagare.
Motiveringen till Stora Hagdahlspriset lyder:
” För lång och osjälvisk gärning inom östgötsk kokkonst med stort engagemang i gastronomiskt föreningsliv.”
Stora Hagdahlspriset som är på 10 000 kronor delas ut, i samarbete med SEB, den 6 februari, i Läkarsällskapets hus på Klostergatan 45 i Linköping.
För mer information kontakta gärna:
Thomas Collin 070-131 46 82
thomas.collin@svenskakockarsforening.se
För mer information om priset kontakta gärna:
Louise Ridderström
louise@matupplevelse.se
Charles Emil Hagdahl
Charles Emil Hagdahl föddes i Linköping den 6 februari 1809 . Hans far var lanträntmästaren Johan Hagdahl och modern var Henriette Wendtlandt, dotter till en kofferdikapten i Stockholm... Läs mer