Årets Hagdahlskock 2023 är utsedd!
Hagdahlsakademien har utsett Oliver Kördel till årets Hagdahlskock.
Årets
Hagdahlskock 2023 är utsedd
Hagdahlsakademien
har utsett Oliver Kördel till årets Hagdahlskock.
Oliver
driver tillsammans med Östgötakök Restaurang GIN i Norrköping.
Oliver Kördel är född och uppvuxen i Norrköping. Han har tidigare jobbat på bland annat Stegeborgs hamnkrog, Den Småländska Kolonin och Restaurang Vollmers. För sju år sedan flyttade han tillbaka till sin gamla hemstad och började jobba hos Karin Elebring och Thomas Hallgren på Östgötakök i Norrköping.
- Det var Thomas som föreslog att vi skulle öppna en ny restaurang som skulle bli koncernens flaggskepp. Konceptet skulle vara menyer med fyra eller sex rätter och mat gjord på svenska och lokala råvaror, men med starka influenser av det franska och nordiska köket, säger Oliver Kördel.
Restaurang GIN öppnade i oktober 2016 och blev genast uppmärksammad av White Guide som rankade den som Östergötlands bästa restaurang.
-Den
rankingen har vi behållit under åren vi funnits och vi har även
klättrat upp bland de 35 bästa restaurangerna i Sverige, det är
jag otroligt stolt över! De
två stora drivkrafterna i mig är att jag aldrig slutar att
utvecklas som kock och den direkta responsen från gästerna. Jag
älskar en fullsatt matsal där måltiden och det sociala står i
fokus, säger Oliver
Kördel.
Motiveringen
lyder:
”För
ett skickligt förädlande av östgötska råvaror, som väckt
uppmärksamhet både i och utanför Östergötland.”
Priset som är på 10 000 kronor delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska Sällskap den 6 februari, i Läkarsällskapets hus på Klostergatan 45 i Linköping.
För
mer information kontakta gärna:
Oliver
Kördel,
070-758 85 01
oliver.kordel@gmail.com
För
mer information om priset kontakta gärna:
Fredrik
Eklund, ledamot i Hagdahlsakademien
070-934
30 06
kontakt@reaturangskyline.se
Inga Wallenquist
2023-01-26
- Press
- Årets Hagdahlskock 2023 är utsedd!
-
Årets Hagdahlskock 2024 är utsedd
2024-01-17
-
Länets bästa äldremat 2023
2023-12-06
-
Stora Hagdahlspriset 2023
2023-02-01
-
Årets Hagdahlskock 2023 är utsedd!
2023-01-26
-
Pressrelease: Bästa äldremat 2023
2023-01-17
-
Skolmåltidspriset till Skönbergaskolan 2023
2023-01-12
-
Pressmeddelande 28 november 2022
2022-11-25
-
Pressmeddelande 2 september 2022
2022-09-02
-
Hagdahlsakademiens Diplommottagare 2022 har utsetts
2022-08-22
-
Stora Hagdahlspriset 2022
2022-03-23
-
Årets Hagdahlskock 2022 är utsedd
2022-03-09
-
Bästa skolmåltidspriset 2022
2022-01-13
-
Stora Hagdahlspriset 2021 tilldelas Per Frankelius, docent vid Linköpings universitet
2021-09-20
-
Hagdahlsakademiens Diplommottagare 2021 har utsetts
2021-08-17
-
Här finns den bästa skolmaten i Östergötland
2020-05-24
-
Hagdahlsakademiens Diplommottagare 2020 har utsetts
2020-01-27
-
Årets Hagdahlskock 2020 är utsedd!
2020-01-09
-
Grattis Gröna Gårdens vårdboende i Linköping som har länets bästa äldremat!
2020-01-09
-
Grattis till Tornhagsskolan som har länets bästa skolmat!
2019-05-28
-
Hagdahlspriset 2019: Katarina Westlund
2019-01-26
-
Årets Hagdahlskock 2019: Jonas Alvin
2019-01-20
-
Diplom 2019: Claes och Per Eke Göransson
2019-01-18
-
Diplom 2019: Jonny Ståhl
2019-01-18
-
Skolmatspriset 2019: Åsbo skola i Boxholm
2018-07-26
-
Äldrematspriset 2019: Trumpetaregatan i Norrköping
2018-07-25
-
Media välkomnas till Hagdahlsdagen
2018-02-02
-
Stora Hagdahlspriset 2018 tilldelas Brunneby Musteri
2018-01-19
-
Hagdahls diplommottagare 2018 utsedda
2018-01-15
-
Andreas Nylén
2018-01-04
-
Hagdahlsakademien har utsett länets bästa skolmat och äldremat 2017.
2017-05-24
-
Vilken skola och vilket äldreboende har den bästa maten?
2017-03-01
-
Sverker Peterson får Hagdahlsakademiens diplom 2017
2017-02-03
-
Ronaldos Stenugnsbageri
2017-02-03
-
Orga kvarn får Hagdahlsakademiens diplom 2017
2017-02-02
-
Sverker Peterson
2017-01-31
-
Hagdahlsakademiens kock 2017
2017-01-23
-
Diplommottagare 2017
2016-12-12
-
Bra Mat i Äldrevården 2017
2016-12-12
-
Årets Hagdahlskockar - 2016
2016-01-25
-
2016-års Hagdahlspristagare
2016-01-19
-
”Äldrematpriset” till Åtvidaberg
2015-11-14
-
Dansäterskolan i Borensberg får skolmatpris
2015-11-12
-
Hagdahlspriset 2015 till Per Jensen
2015-01-21
-
Hagdahlspriset 2014 till Peter Borring
2014-01-19
-
Hagdahlskocken 2014
2014-01-19
-
Hagdahlspristagare 2014
2014-01-19
-
Diplomen på Östgötamatmässan
2013-10-13
-
Pressrelease för Hagdahlsakademiens diplommottagare 2013
2013-10-10
-
Årets Hagdahlspris 2013 och Årets Hagdahlkock 2013
2013-01-22
-
Skolmåltidspriset till Motala Norra Skola
2012-10-25
-
Hagdahlsakademiens diplommottagare 2012
2012-08-11
-
Barn har rätt att slippa övervikt
2012-03-13
-
2012-års Hagdahlspristagare
2012-01-31
-
Ytterligare en happening!
2012-01-31
-
2011-års diplom
2011-10-08
-
2011 års Hagdalspristagare
2011-02-01
-
2011 års Hagdalspristagare meddelas senare
2011-01-30
-
Ola Sigvardsson ny ledamot i akademien
2010-02-07
-
Hagdahlsakademiens diplom 2010
2010-01-22
-
2010 års Hagdahlskockar
2010-01-22
-
Pressinbjudan 6 februari 2010
2010-01-22
-
2010 års Hagdahlspristagare
2010-01-22
Årets
Hagdahlskock 2023 är utsedd
Hagdahlsakademien
har utsett Oliver Kördel till årets Hagdahlskock.
Oliver
driver tillsammans med Östgötakök Restaurang GIN i Norrköping.
Oliver Kördel är född och uppvuxen i Norrköping. Han har tidigare jobbat på bland annat Stegeborgs hamnkrog, Den Småländska Kolonin och Restaurang Vollmers. För sju år sedan flyttade han tillbaka till sin gamla hemstad och började jobba hos Karin Elebring och Thomas Hallgren på Östgötakök i Norrköping.
- Det var Thomas som föreslog att vi skulle öppna en ny restaurang som skulle bli koncernens flaggskepp. Konceptet skulle vara menyer med fyra eller sex rätter och mat gjord på svenska och lokala råvaror, men med starka influenser av det franska och nordiska köket, säger Oliver Kördel.
Restaurang GIN öppnade i oktober 2016 och blev genast uppmärksammad av White Guide som rankade den som Östergötlands bästa restaurang.
-Den
rankingen har vi behållit under åren vi funnits och vi har även
klättrat upp bland de 35 bästa restaurangerna i Sverige, det är
jag otroligt stolt över! De
två stora drivkrafterna i mig är att jag aldrig slutar att
utvecklas som kock och den direkta responsen från gästerna. Jag
älskar en fullsatt matsal där måltiden och det sociala står i
fokus, säger Oliver
Kördel.
Motiveringen
lyder:
”För
ett skickligt förädlande av östgötska råvaror, som väckt
uppmärksamhet både i och utanför Östergötland.”
Priset som är på 10 000 kronor delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska Sällskap den 6 februari, i Läkarsällskapets hus på Klostergatan 45 i Linköping.
För
mer information kontakta gärna:
Oliver
Kördel,
070-758 85 01
oliver.kordel@gmail.com
För
mer information om priset kontakta gärna:
Fredrik
Eklund, ledamot i Hagdahlsakademien
070-934
30 06
kontakt@reaturangskyline.se