Årets Hagdahlskock 2024 är utsedd
”För gedigna kunskaper inom östgötsk gastronomi som bidragit till inspiration och utvecklande av blivande kockar.”
Inga Wallenquist
Pressmeddelande 16 januari 2024
Hagdahlsakademien har utsett Mikaela Andersson, köks- och restaurangchef på Villa Baro i Åtvidaberg, till årets Hagdahlskock.
Mikaela Andersson visste redan i tidiga tonåren att hon skulle bli kock. I matlagningen har hon inspirerats mycket av både sin mamma och mormor. På mormoderns golfrestaurang i Söderhamn hade hon sitt första sommarjobb.
Mikaela har sina rötter i Hälsingland och det var där hon utbildade sig till kock. Efter studenten flyttade hon till Östergötland och Linköping, där hennes första riktiga arbete väntade på Hotell Ekoxen, under Lars “Pluto” Johannisons ledning. Mikaela har sedan dess jobbat på flera restauranger och även varit restauranglärare innan hon kom till Villa Baro i Åtvidaberg.
- Som matlagare har jag en bredd och lagar gärna varmrätter, desserter, förrätter eller bakar, det är blandningen och strävan att hela tiden hitta nya smakupplevelser som driver mig framåt. För mig är det viktigt med närhet till råvarorna och gynna lokala handlare och framför allt våra bönder. Men vilt och råvaror från skogen ligger mig närmast om hjärtat, det är väl en livsstil antar jag, då jag både jagar och älskar att botanisera i skogen, säger Mikaela Andersson.
Hagdahlsakademiens motivering lyder:
”För gedigna kunskaper inom östgötsk gastronomi som bidragit till inspiration och utvecklande av blivande kockar”.
Priset på 10 000 kronor delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska Sällskap.
Det sker i samband med Hagdahlsakademiens högtidsdag tisdagen den 6 februari, med start kl 16.00, på Föreningshuset Fontänen i Linköping dit media är varmt välkomna.
För mer information kontakta gärna:
Mikaela Andersson
Telefon: 0760-15 55 30.
För mer information om priset kontakta gärna:
Fredrik Eklund, ledamot i Hagdahlsakademien
070-934 30 06
kontakt@reaturangskyline.se
Hagdahlsakademien har utsett Mikaela Andersson, köks- och restaurangchef på Villa Baro i Åtvidaberg, till årets Hagdahlskock.
Mikaela Andersson visste redan i tidiga tonåren att hon skulle bli kock. I matlagningen har hon inspirerats mycket av både sin mamma och mormor. På mormoderns golfrestaurang i Söderhamn hade hon sitt första sommarjobb.
Mikaela har sina rötter i Hälsingland och det var där hon utbildade sig till kock. Efter studenten flyttade hon till Östergötland och Linköping, där hennes första riktiga arbete väntade på Hotell Ekoxen, under Lars “Pluto” Johannisons ledning. Mikaela har sedan dess jobbat på flera restauranger och även varit restauranglärare innan hon kom till Villa Baro i Åtvidaberg.
- Som matlagare har jag en bredd och lagar gärna varmrätter, desserter, förrätter eller bakar, det är blandningen och strävan att hela tiden hitta nya smakupplevelser som driver mig framåt. För mig är det viktigt med närhet till råvarorna och gynna lokala handlare och framför allt våra bönder. Men vilt och råvaror från skogen ligger mig närmast om hjärtat, det är väl en livsstil antar jag, då jag både jagar och älskar att botanisera i skogen, säger Mikaela Andersson.
Hagdahlsakademiens motivering lyder:
”För gedigna kunskaper inom östgötsk gastronomi som bidragit till inspiration och utvecklande av blivande kockar”.
Priset på 10 000 kronor delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska Sällskap.
Det sker i samband med Hagdahlsakademiens högtidsdag tisdagen den 6 februari, med start kl 16.00, på Föreningshuset Fontänen i Linköping dit media är varmt välkomna.
För mer information kontakta gärna:
Mikaela Andersson
Telefon: 0760-15 55 30.
För mer information om priset kontakta gärna:
Fredrik Eklund, ledamot i Hagdahlsakademien
070-934 30 06
kontakt@reaturangskyline.se
Inga Wallenquist
2023-01-16
- Nyheter
- Årets Hagdahlskock 2024 är utsedd
-
Stora Hagdahlspriset 2024
2024-01-24
-
Stora Hagdahlspriset 2023
2023-01-29
-
Årets Hagdahlskock 2023 är utsedd!
2023-01-26
-
Årets Hagdahlskock 2024 är utsedd
2023-01-16
-
Pressmeddelande 28 november 2022
2022-11-23
-
Pressmeddelande 2 september 2022
2022-09-02
-
Stora Hagdahlspriset 2022
2022-03-23
-
Årets Hagdahlskock 2022 är utsedd
2022-03-09
-
Stora Hagdahlspriset 2021 tilldelas Per Frankelius, docent vid Linköpings universitet
2021-09-20
-
Hagdahlsakademiens Diplommottagare 2021 har utsetts
2021-08-31
-
Årets Hagdahlskock 2021 är utsedd!
2021-01-29
-
Hagdahlsakademiens Äldrematpris 2021
2020-09-14
-
Pontus Pleanges tacktal
2020-05-13
-
VÄLKOMMEN TILL HAGDAHLSAKADEMIENS HÖGTIDSSAMMANKOMST
2020-01-27
-
Stora Hagdahlspriset 2020
2020-01-21
-
Årets Hagdahlskock 2020 är utsedd!
2020-01-15
-
Grattis Gröna Gårdens vårdboende i Linköping som har länets bästa äldremat!
2019-09-23
-
Hagdahlsakademiens priser 2020
2019-05-25
-
Hagdahlshögtiden 6 februari 2020
2019-05-02
-
Programmet för högtidsdagen 2019
2019-01-30
-
Hagdahlspriset 2019: Katarina Westlund
2019-01-26
-
Årets Hagdahlskock 2019: Jonas Alvin
2019-01-20
-
Diplom 2019: Jonny Ståhl
2019-01-19
-
Diplom 2019: Claes och Per Eke Göransson
2019-01-18
-
Skolmatspriset 2019: Åsbo skola i Boxholm
2018-07-26
-
Äldrematspriset 2019: Trumpetaregatan i Norrköping
2018-07-25
-
Välkommen till Hagdahlsdagen
2018-02-02
-
Stora Hagdahlspriset 2018 tilldelas Brunneby Musteri
2018-01-25
-
Hagdahls diplommottagare 2018 utsedda
2018-01-15
-
Andreas Nylén
2018-01-04
-
Hagdahlsakademien har utsett länets bästa skolmat och äldremat 2017
2017-03-01
-
Hagdahlsakademiens kock 2017
2017-01-23
-
Hagdahls Diplommottagare 2017 utsedda.
2016-12-12
-
Kvarnbacken i Linköping får priset för Bra Mat i Äldervården 2017
2016-12-12
-
Bokmässan i Linköping den 3 dec
2016-12-06
-
Skäggetorpsskolan i Linköping får Hagdahls pris för Skolbarns Matvanor!
2016-09-24
-
Hagdahlsakademien inför 2017
2016-09-20
-
Hagdahlsakademien på Bokmässan
2015-09-20
-
Hagdahlshögtiden 2015 var succé
2015-02-09
-
Program 6 februari 2015
2015-01-31
-
Barbro Konradsson presenterar Hagdahlspris
2015-01-30
-
Hagdahlspris för Bra Mat i Äldrevården
2014-09-11
-
Hagdahlsakademiens högtidsdag 2014
2014-01-30
-
Landshövingen delade ut Hagdahlsakademiens diplom
2013-10-13
-
Hagdahlsakademien på Östgötamatmässan 2013
2013-10-13
-
Hagdahlakademiens diplom 2013
2013-09-29
-
Program för Hagdahlshögtiden 2013
2013-01-30
-
Skolmåltidspriset till Motala
2012-11-28
-
Diplommottagare vid matmässan
2012-10-26
-
Hagdahls pris för skolbarns matvanor
2012-03-13
-
Program för prisutdelningen 6 februari 2012
2012-01-30
-
Martin Lind håller högtidstal
2012-01-07
-
Diplomutdelning vid matmässan
2011-11-19
-
Den 15 oktober är Östgötamatmässan. Diplomutdelning!
2011-09-06
-
Inbjudan till 2011 års Hagdahlshögtid
2010-11-17
-
Föreläsare sökes?
2010-11-05
-
Ny ledamot vid tallrik nr 3
2010-02-07
-
"Gastronomisk" musik vid Hagdahlshögtiden
2010-02-07
-
Allmänheten inbjuds till 2010 års Hagdahlshögtid
2009-12-11
-
Hagdahlsmarknad på länsmuseet blev jubileumsårets final
2009-11-25
-
Hagdahlsjubileet inleds
2009-11-25
-
Ny 14:e ledamot utsedd
2009-10-11
Pressmeddelande 16 januari 2024
Hagdahlsakademien har utsett Mikaela Andersson, köks- och restaurangchef på Villa Baro i Åtvidaberg, till årets Hagdahlskock.
Mikaela Andersson visste redan i tidiga tonåren att hon skulle bli kock. I matlagningen har hon inspirerats mycket av både sin mamma och mormor. På mormoderns golfrestaurang i Söderhamn hade hon sitt första sommarjobb.
Mikaela har sina rötter i Hälsingland och det var där hon utbildade sig till kock. Efter studenten flyttade hon till Östergötland och Linköping, där hennes första riktiga arbete väntade på Hotell Ekoxen, under Lars “Pluto” Johannisons ledning. Mikaela har sedan dess jobbat på flera restauranger och även varit restauranglärare innan hon kom till Villa Baro i Åtvidaberg.
- Som matlagare har jag en bredd och lagar gärna varmrätter, desserter, förrätter eller bakar, det är blandningen och strävan att hela tiden hitta nya smakupplevelser som driver mig framåt. För mig är det viktigt med närhet till råvarorna och gynna lokala handlare och framför allt våra bönder. Men vilt och råvaror från skogen ligger mig närmast om hjärtat, det är väl en livsstil antar jag, då jag både jagar och älskar att botanisera i skogen, säger Mikaela Andersson.
Hagdahlsakademiens motivering lyder:
”För gedigna kunskaper inom östgötsk gastronomi som bidragit till inspiration och utvecklande av blivande kockar”.
Priset på 10 000 kronor delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska Sällskap.
Det sker i samband med Hagdahlsakademiens högtidsdag tisdagen den 6 februari, med start kl 16.00, på Föreningshuset Fontänen i Linköping dit media är varmt välkomna.
För mer information kontakta gärna:
Mikaela Andersson
Telefon: 0760-15 55 30.
För mer information om priset kontakta gärna:
Fredrik Eklund, ledamot i Hagdahlsakademien
070-934 30 06
kontakt@reaturangskyline.se
Hagdahlsakademien har utsett Mikaela Andersson, köks- och restaurangchef på Villa Baro i Åtvidaberg, till årets Hagdahlskock.
Mikaela Andersson visste redan i tidiga tonåren att hon skulle bli kock. I matlagningen har hon inspirerats mycket av både sin mamma och mormor. På mormoderns golfrestaurang i Söderhamn hade hon sitt första sommarjobb.
Mikaela har sina rötter i Hälsingland och det var där hon utbildade sig till kock. Efter studenten flyttade hon till Östergötland och Linköping, där hennes första riktiga arbete väntade på Hotell Ekoxen, under Lars “Pluto” Johannisons ledning. Mikaela har sedan dess jobbat på flera restauranger och även varit restauranglärare innan hon kom till Villa Baro i Åtvidaberg.
- Som matlagare har jag en bredd och lagar gärna varmrätter, desserter, förrätter eller bakar, det är blandningen och strävan att hela tiden hitta nya smakupplevelser som driver mig framåt. För mig är det viktigt med närhet till råvarorna och gynna lokala handlare och framför allt våra bönder. Men vilt och råvaror från skogen ligger mig närmast om hjärtat, det är väl en livsstil antar jag, då jag både jagar och älskar att botanisera i skogen, säger Mikaela Andersson.
Hagdahlsakademiens motivering lyder:
”För gedigna kunskaper inom östgötsk gastronomi som bidragit till inspiration och utvecklande av blivande kockar”.
Priset på 10 000 kronor delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska Sällskap.
Det sker i samband med Hagdahlsakademiens högtidsdag tisdagen den 6 februari, med start kl 16.00, på Föreningshuset Fontänen i Linköping dit media är varmt välkomna.
För mer information kontakta gärna:
Mikaela Andersson
Telefon: 0760-15 55 30.
För mer information om priset kontakta gärna:
Fredrik Eklund, ledamot i Hagdahlsakademien
070-934 30 06
kontakt@reaturangskyline.se