Hagdahls diplommottagare 2018 utsedda
Pressmeddelande 15 januari 2018
Temat för årets diplommottagare är gurkor, och diplommottagarna i år är
Brinks gurka och Kinda gurka. Båda företagen är kända för sina vita saltgurkor som är en östgötsk kulinarisk delikatess.
Motiveringen lyder:
”För handhavande och utveckling av saltgurkans självklara plats i östgötsk matkultur”
Brinks Gurka är ett familjeföretag i Kimstad som sedan starten 1947 har tillverkat gurkinläggningar. Gurkorna är i huvudsak lokalt odlade i Östergötland och till stor del i företagets egna växthus. Produkterna är Färsksaltad gurka, Vintersaltad gurka, Vitlöksgurka och Gammaldags ättiksgurka.
Kinda Gurka grundades 1959 i Kättilstad som ligger 7 km utanför Rimforsa.
Då var produktionen helt inriktad på inläggning av saltgurka. Idag är Kinda Gurka en av Sveriges största leverantörer av olika sorters inlagd saltgurka som Färsksaltad gurka, Äkta saltgurka, Kinda mix och Bergs saltgurka
Kontaktuppgifter till diplommottagarna:
Brinks Gurka
Kurt Anders Larsson, vd, 011-533 30
info@brinksgurka.se
Kinda Gurka
Maria och Håkan Ström, 0494- 221 00
info@kindagurka.se
För mer information om utnämningen, kontakta gärna:
Marie Lönneskog Hogstadius, ledamot i Hagdahskademien, 070-592 17 70 marie.lonneskog@lrf.se
Magnus Gröntoft
2018-01-15
- Press
- Hagdahls diplommottagare 2018 utsedda
-
Grattis till Tornhagsskolan som har länets bästa skolmat!
2019-05-28
-
Hagdahlspriset 2019: Katarina Westlund
2019-01-26
-
Årets Hagdahlskock 2019: Jonas Alvin
2019-01-20
-
Diplom 2019: Jonny Ståhl
2019-01-18
-
Diplom 2019: Claes och Per Eke Göransson
2019-01-18
-
Skolmatspriset 2019: Åsbo skola i Boxholm
2018-07-26
-
Äldrematspriset 2019: Trumpetaregatan i Norrköping
2018-07-25
-
Media välkomnas till Hagdahlsdagen
2018-02-02
-
Stora Hagdahlspriset 2018 tilldelas Brunneby Musteri
2018-01-19
-
Hagdahls diplommottagare 2018 utsedda
2018-01-15
-
Andreas Nylén
2018-01-04
-
Hagdahlsakademien har utsett länets bästa skolmat och äldremat 2017.
2017-05-24
-
Vilken skola och vilket äldreboende har den bästa maten?
2017-03-01
-
Ronaldos Stenugnsbageri
2017-02-03
-
Sverker Peterson får Hagdahlsakademiens diplom 2017
2017-02-03
-
Orga kvarn får Hagdahlsakademiens diplom 2017
2017-02-02
-
Sverker Peterson
2017-01-31
-
Hagdahlsakademiens kock 2017
2017-01-23
-
Diplommottagare 2017
2016-12-12
-
Bra Mat i Äldrevården 2017
2016-12-12
-
Årets Hagdahlskockar - 2016
2016-01-25
-
2016-års Hagdahlspristagare
2016-01-19
-
”Äldrematpriset” till Åtvidaberg
2015-11-14
-
Dansäterskolan i Borensberg får skolmatpris
2015-11-12
-
Hagdahlspriset 2015 till Per Jensen
2015-01-21
-
Hagdahlskocken 2014
2014-01-19
-
Hagdahlspriset 2014 till Peter Borring
2014-01-19
-
Hagdahlspristagare 2014
2014-01-19
-
Diplomen på Östgötamatmässan
2013-10-13
-
Pressrelease för Hagdahlsakademiens diplommottagare 2013
2013-10-10
-
Årets Hagdahlspris 2013 och Årets Hagdahlkock 2013
2013-01-22
-
Skolmåltidspriset till Motala Norra Skola
2012-10-25
-
Hagdahlsakademiens diplommottagare 2012
2012-08-11
-
Barn har rätt att slippa övervikt
2012-03-13
-
2012-års Hagdahlspristagare
2012-01-31
-
Ytterligare en happening!
2012-01-31
-
2011-års diplom
2011-10-08
-
2011 års Hagdalspristagare
2011-02-01
-
2011 års Hagdalspristagare meddelas senare
2011-01-30
-
Ola Sigvardsson ny ledamot i akademien
2010-02-07
-
2010 års Hagdahlspristagare
2010-01-22
-
Pressinbjudan 6 februari 2010
2010-01-22
-
2010 års Hagdahlskockar
2010-01-22
-
Hagdahlsakademiens diplom 2010
2010-01-22
Temat för årets diplommottagare är gurkor, och diplommottagarna i år är
Brinks gurka och Kinda gurka. Båda företagen är kända för sina vita saltgurkor som är en östgötsk kulinarisk delikatess.
Motiveringen lyder:
”För handhavande och utveckling av saltgurkans självklara plats i östgötsk matkultur”
Brinks Gurka är ett familjeföretag i Kimstad som sedan starten 1947 har tillverkat gurkinläggningar. Gurkorna är i huvudsak lokalt odlade i Östergötland och till stor del i företagets egna växthus. Produkterna är Färsksaltad gurka, Vintersaltad gurka, Vitlöksgurka och Gammaldags ättiksgurka.
Kinda Gurka grundades 1959 i Kättilstad som ligger 7 km utanför Rimforsa.
Då var produktionen helt inriktad på inläggning av saltgurka. Idag är Kinda Gurka en av Sveriges största leverantörer av olika sorters inlagd saltgurka som Färsksaltad gurka, Äkta saltgurka, Kinda mix och Bergs saltgurka
Kontaktuppgifter till diplommottagarna:
Brinks Gurka
Kurt Anders Larsson, vd, 011-533 30
info@brinksgurka.se
Kinda Gurka
Maria och Håkan Ström, 0494- 221 00
info@kindagurka.se
För mer information om utnämningen, kontakta gärna:
Marie Lönneskog Hogstadius, ledamot i Hagdahskademien, 070-592 17 70 marie.lonneskog@lrf.se