Stora Hagdahlspriset 2023

Kocken och inspiratören Thomas Collin

Stora Hagdahlspriset 2023 tilldelas kocken och inspiratören Thomas Collin från Åtvidaberg.

Thomas Collin är restaurangchef på Villa Baro i Åtvidaberg.
Han har tidigare varit köksmästare och drivit många restauranger, blanda annat Åtvidabergs hotell. Han har också ansvarat för köket på Hotell Ekoxen i Linköping.

-Thomas brinner för att stärka unga att jobba i branschen och han brinner även för föreningslivet och engagerar sig till hundra procent, säger Louise Ridderström, ledamot i Hagdahlsakademien.

Thomas Collin har tillhört juniorkocklandslaget och har varit ordförande i Östgötamat och Svenska Kockarsförening under många år. Han är drivande i utvecklingen av kocktävlingar och aktiviteter där syftet är att lyfta fram producenter och nya generationer matlagare.

Motiveringen till Stora Hagdahlspriset lyder:
”För lång och osjälvisk gärning inom östgötsk kokkonst med stort engagemang i gastronomiskt föreningsliv”
 
Stora Hagdahlspriset som är på 10 000 kronor delas ut, i samarbete med SEB, den 6 februari, i Läkarsällskapets hus på Klostergatan 45 i Linköping.

För mer information kontakta gärna:

Thomas Collin 070-131 46 82
thomas.collin@svenskakockarsforening.se

För mer information om priset kontakta gärna:
Louise Ridderström
louise@matupplevelse.se

Inga Wallenquist

2023-02-01