Våra Pristagare


Diplom

För utmärkta insatser att främja östgötsk matkultur.

Diplom - 2017

Har tilldelats

Orga kvarn

Orga kvarn, som mal mjöl med kvalitet, har gett spannmålsodlare möjlighet att sälja sin skörd under eget varumärke.

Diplom - 2017

Har tilldelats

Ronaldos Stenugnsbageri

Ronaldos har bidragit till att höja brödkulturen med stenugnsbakade produkter.

Diplom - 2017

Har tilldelats

Sverker & Marie Peterson

Sverker Petersons kunskap, noggrannhet och fingertoppskänsla har gett ekologiska skördar med kvalitet och kvantitet.

Diplom - 2016

Har tilldelats

Kättestad gård

För mjölkproduktion med kvalitet och deras strävan att bygga ett hållbart jordbruk, och för deras arbete med varumärket Östgötamjölk.

Mats

Niklas Jonasson

Diplom - 2016

Har tilldelats

Kolstorp

För att de sprider kunskap om mjölkgårdens betydelse för landsbygden både vid fysiska möten och på sociala medier.

Familjen Pettersson

Diplom - 2016

Har tilldelats

Blåklintsmjölk

För Lars-Gunnars långvariga insatser att utveckla mjölkproduktionen och ekologiska östgötaprodukter under eget varumärke.

Henrik Samuelsson

Johnny Haxholm

Lars-Gunnar Samuelsson

Peder Ström

Diplom - 2015

Har tilldelats

Ekologiska grisproducenterna

För publik produktion av utegrisar

Catarina

Jan Arvidsson

Diplom - 2015

Har tilldelats

Grisproducenterna

För pedagogisk öppenhet kring grisproduktion

Hans Blackert

Jeanette

Diplom - 2013

Har tilldelats

Hejtorps gårdsmejeri

För lokalt producerad getost av hög kvalitet

Kristina Carlsson

Diplom - 2013

Har tilldelats

Projektet Rätt och Slätt

För ökad andel närproducerat i offentliga måltider i Östergötland.

Christina Enudd Nordström

Diplom - 2013

Har tilldelats

Uddens gård

För professionell morotsodling

Eliza

Lennart ”LelleMorot” Ekman

Diplom - 2012

Har tilldelats

Follinge Krongård

För sitt intresse och engagemang för konsumenten

Nicklas Jonsson

Diplom - 2012

Har tilldelats

Smultronboda Fårgård

För charkprodukter av hög kvalitet med utvecklade smaker

EvaLis Mattsson

Krister

Diplom - 2011

Har tilldelats

Väderstad Centralkonditori

För högklassiga bakverk och utveckling och spridning av Väderstad knäcke

Helen

Thomas Schwenke

Diplom - 2011

Har tilldelats

Löt gårdsmejeri

För getostar och hemkärnat smör av hög kvalitet

Björn Kvist

Erik Garberg

Diplom - 2010

Har tilldelats

Vikbolandsstruts

För föredömligt arbete med produkter av struts och för utveckling av gårdsrestaurangen med närproducerade råvaror.

Anneli

Niclas Nordkvist

Diplom - 2010

Har tilldelats

Sänkdalens gård

För utveckling av gårdens råvaror, från jord till bord, med ekologiska förtecken

Gunilla

Tomas Gunnarsson

Diplom - 2009

Har tilldelats

Brostorps hemlagade

Hög kvalité, lokal förankring och tradition kombinerad med förnyelse gör Brostorps hemlagade väl värda Hagdahlsakademiens diplom.

Anita

Bo Ydrestrand

Diplom - 2009

Har tilldelats

Harg-Odlarna

Hargodlarna är en lokal producent som håller hög standard och kvalité, något som Hagdahlsakademien anser vara väl värt att uppmärksamma med akademiens diplom.

Ann-Sofi Johansson

Ing-Marie Johansson

Diplom - 2008

Har tilldelats

Norins ost

Ett gammalt företag med nya idéer och stark lokal förankring och med två idérika unga företagare i ledningen, väl värda Hagdahlsakademiens diplom.

Lena Norin Selhag

Mats Norin

Diplom - 2008

Har tilldelats

Finnö Fisk & Gårdsbryggeri AB

Finnö Fisk är en lokal producent som håller hög standard och kvalité, vilket Hagdahlsakademien anser vara väl värt att uppmärksamma.

Marit Wallin

Uno Persson