Våra Pristagare


2022

Stora Hagdahlspriset - 2022

Har tilldelats

Stina Opitz

Stina Opitz tolkar och reflekterar med stor integritet i skulpturens form, företeelser och frågeställningar i vår samtid med ett djupt humanistiskt innehåll.

Hagdahlskock - 2022

Har tilldelats

Andreas Landén

För ett mångårigt entreprenörskap på Linköpings krogscen samt en kreativ matlagning från vad naturen erbjuder, sätter Andreas begreppet ”från Jord till bord” på sin spets och lyfter gastronomin i Östergötland till nationell nivå.

Årets Skolmåltidspris - 2022

Har tilldelats

Kungshögaskolan

Kungshögaskolan i Mjölby får Hagdahls pris för Skolbarns Matvanor för sitt arbete att i samverkan med elevrådet skapa matglädje, genom att kombinera en lugn och fin restaurangmiljö med dukar och blommor på borden, med att servera näringsriktig mat baserad på svenska, helst närproducerade råvaror.

Årets Diplom - 2022

Har tilldelats

Åsa och Thomas Orrenius

För sitt engagemang att informera om modern ekologisk äggproduktion till olika konsumentgrupper, band annat i samarbete med närliggande skolor.

Årets Diplom - 2022

Har tilldelats

Erik Wilhelmsson

För sin kunskap och entusiasm där Erik Wilhelmsson producerar ägg i olika produktionsformer och gärna visar sitt företag för konsumenter.

Årets Diplom - 2022

Har tilldelats

KGs Ägg

KGs äggpackeri har utvecklats från att ’hjälpa grannen att sälja ägg’ till en nestor i branschen med äggförsäljning i hela Sverige.

Årets äldermatpris - 2022

Har tilldelats

Slomarps vårdboende, Mjölby

För att man tillagar all mat från grunden, använder svenska, ofta lokalproducerade råvaror och anpassar måltiderna till de boende.