Våra Pristagare


Diplomerade kockar

Våra duktiga östgötakockar som fått Hagdahlsakademiens diplom

Diplomerade kockar - 2017

Har tilldelats

Pelle Bring

För utveckling av den östgötska matkulturen, i kombination med socialt ansvarstagande.

Diplomerade kockar - 2016

Har tilldelats

Hagdahls kök

För främjande av den östgötska matkulturen.

Magnus Ulván

Marcus Andersson

Diplomerade kockar - 2009

Har tilldelats

Samtliga Hagdahlskockarna från år 2003 till 2008

Årets Hagdahlskock 2009 är sex, eller närmare bestämt sju, till antalet, nämligen samtliga de duktiga östgötakockar som erhållit Hagdahlsakademiens diplom under åren 2003-2008. Var och en av dem har tagit som uppgift att till årets högtidsmiddag på Linköpings slott den 6 februari laga var sin rätt, från aptitretaren till desserten.

Diplomerade kockar - 2008

Har tilldelats

Thomas Gustafsson

För meny och recept till denna högtidsmiddag svarade Thomas Gustavsson, numera kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg, där han tidigare inhämtat sina lärospån av sin mentor Lars "Pluto" Johannison. Mentor och presentatör av Hagdahlsmenyn 2008 var akademiledamoten Claes-Göran Österlund.

Diplomerade kockar - 2007

Har tilldelats

Daniel Blomqvist, Rimforsa strand

För meny och recept till högtidsmiddagen 2007 svarade Daniel Blomqvist på Rimforsa strand. Lars "Pluto" Johannison fungerade som hagdahlsinspiratör när menyn komponerades.

Diplomerade kockar - 2006

Har tilldelats

Andreas Landén och Henrik Pettersson

För meny och recept till högtidsmiddagensvarade detta år Andreas Landén och Henrik Pettersson, bägge på Hagdahls kök på Länsmuseet. Som vanligt var akademiledamoten Lars "Pluto" Johannison kontaktman och inspiratör.

Diplomerade kockar - 2005

Har tilldelats

Mjölby/Skänninge Turistbyrå

För meny och recept till högtidsmiddagen svarade eleverna vid årskurs tre på Hotell- och restaurangprogrammet på Dackeskolan i Mjölby. Akademiledamoten Lars "Pluto" Johannison föreläste om Hagdahls tid och matkultur under en termin i skolan.

Diplomerade kockar - 2004

Har tilldelats

Anne-Marie Bardler-Weibe

För meny och recept till högtidsmiddagen 2004 svarade Norrköpingskocken Ann-Marie Bardler Weibe, som då var knuten till populära restaurangen på Norrköpings stadsmuseum. Akademiledamoten och kocken Lars "Pluto" Johannison fungerade som Hagdahlsinspiratör.

Diplomerade kockar - 2003

Har tilldelats

Fredrik Eklund

Meny och recept till middagen skapades av Fredrik Eklund i samråd med Hagdahlsakademiens Lars "Pluto" Johannison.