Årets Hagdahlskock 2020 är utsedd!

För kreativ gastronomi och lekfullt entreprenörskap i Östergötland

Hon odlar örter och tomater hemma i trädgården, och på nätterna under vår, sommar och höst ger hon sig ut med pannlampan och skördar. Sedan mars 2017 driver hon Restaurang Hörnet i Vadstena.

Årets Hagdahlskock heter Mia Bremer.

Mia Bremer har mycket energi och gillar när det rör på sig. Men att hon blev kock var mest en slump säger hon.

- Jag visste inte alls vad jag skulle jobba med när jag var ung, men tänkte att laga mat är väl en bra grej att kunna. Så jag sökte till Restaurangprogrammet i Mjölby. Under mitt tredje år där kände jag att det verkligen var något jag ville satsa på!

Mia Bremer gjorde sin praktik på Stångs Magasin 2008, där hon sedan anställdes. Mellan 2011 och 2013 jobbade hon hos Karin Fransson på Öland.

 - Den tiden har verkligen präglat mig som kock. Jag fick utveckla en smakpallet och lära mig hur viktigt det är med kontraster och nyanser i matlagning, och att INGET lämnas åt slumpen, säger Mia Bremer.

Maten som serveras på Restaurang Hörnet har influenser från hela världen, och menyn växlar var tredje vecka. En sak som Mia Bremer gillar med sitt jobb, utöver att laga mat, är att hon direkt får veta om en gäst är nöjd.

- Det är världens kick tycker jag. Jag känner verkligen att jag valt rätt jobb som får jobba med mat, händer, hjärna, människor och kreativitet.

Hon odlar örter och tomater hemma i trädgården, och på nätterna under vår, sommar och höst ger hon sig ut med pannlampan och skördar. Sedan mars 2017 driver hon Restaurang Hörnet i Vadstena.

Hagdahlsakademiens motivering lyder:
”För kreativ gastronomi och lekfullt entreprenörskap i Östergötland”

Priset Årets Hagdahlskock är på 10 000 kr och delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska sällskap, torsdagen den 6 februari under Hagdahlsdagen.

Administrator

2020-01-15