Årets Hagdahlskock 2019: Jonas Alvin
Magnus Gröntoft
Pressmeddelande 22 januari 2019
För tre år sedan tog han över som köksmästare på Stångs Magasin i Linköping. Ambitionen var tydlig, han ville servera rak och enkel mat med råvaror främst från Östergötland
Årets Hagdahlskock heter Jonas Alvin.
Resultatet av Jonas tankar blev att á la cartemenyn plockades bort och ersattes med två färdiga fyra-rättersmenyer.
– Jag vill jobba så kompromisslöst som möjligt. På sommaren och hösten är det enkelt att vara lokal, men i januari-februari kanske även vi behöver importera en del grönsaker men då försöker vi alltid att köpa kravmärkt, säger Jonas Alvin.
På Stångs Magasin står råvaror från växtriket i fokus och Jonas Alvin pratar gärna om deras ursprung, vilken gård maten kommer ifrån och vilka som har odlat den.
– När vi gör det kan vi erbjuda en större upplevelse för gästen, och det känns bra att kunna vara ärlig. Jag älskar att få frågan om var råvaran kommer ifrån, och att vi alltid har ett svar på det. Det blir allt fler som är medvetna om vad de äter och frågar om ursprunget, säger Jonas.
Det finns även kött och fisk på Stångs Magasins meny, men det är inte de ingredienserna som spelar huvudrollen i rätterna, utan huvudrollen handlar om vad som finns att få tag på för tillfället.
– Vi vill att våra gäster ska få uppleva det vi passionerat tror på, det vill säga bra och vällagad mat. Det kan låta banalt, men det är faktiskt så enkelt, säger Jonas Alvin.
Hagdahlsakademiens motivering lyder:
”För fokus på den gröna gastronomin, samt framgångar i matlagningstävlingar på både regional och riksnivå”
Priset Årets Hagdahlskock är på 10 000 kr och delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska sällskap, onsdagen den 6 februari under Hagdahlsdagen som firas på Östergötlands museum.
Kontaktuppgifter till Årets Hagdahlskock Jonas Alvin:
073-053 37 07
– Jag vill jobba så kompromisslöst som möjligt. På sommaren och hösten är det enkelt att vara lokal, men i januari-februari kanske även vi behöver importera en del grönsaker men då försöker vi alltid att köpa kravmärkt, säger Jonas Alvin.
På Stångs Magasin står råvaror från växtriket i fokus och Jonas Alvin pratar gärna om deras ursprung, vilken gård maten kommer ifrån och vilka som har odlat den.
– När vi gör det kan vi erbjuda en större upplevelse för gästen, och det känns bra att kunna vara ärlig. Jag älskar att få frågan om var råvaran kommer ifrån, och att vi alltid har ett svar på det. Det blir allt fler som är medvetna om vad de äter och frågar om ursprunget, säger Jonas.
Det finns även kött och fisk på Stångs Magasins meny, men det är inte de ingredienserna som spelar huvudrollen i rätterna, utan huvudrollen handlar om vad som finns att få tag på för tillfället.
– Vi vill att våra gäster ska få uppleva det vi passionerat tror på, det vill säga bra och vällagad mat. Det kan låta banalt, men det är faktiskt så enkelt, säger Jonas Alvin.
Hagdahlsakademiens motivering lyder:
”För fokus på den gröna gastronomin, samt framgångar i matlagningstävlingar på både regional och riksnivå”
Priset Årets Hagdahlskock är på 10 000 kr och delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska sällskap, onsdagen den 6 februari under Hagdahlsdagen som firas på Östergötlands museum.
Kontaktuppgifter till Årets Hagdahlskock Jonas Alvin:
073-053 37 07
För mer information om priset, kontakta gärna:
Fredrik Eklund, ledamot i Hagdahlsakademien, 070-934 30 06,
kontakt@reaturangskyline.se
Magnus Gröntoft
2019-01-20
- Press
- Årets Hagdahlskock 2019: Jonas Alvin
-
Årets Hagdahlskock 2024 är utsedd
2024-01-17
-
Länets bästa äldremat 2023
2023-12-06
-
Stora Hagdahlspriset 2023
2023-02-01
-
Årets Hagdahlskock 2023 är utsedd!
2023-01-26
-
Pressrelease: Bästa äldremat 2023
2023-01-17
-
Skolmåltidspriset till Skönbergaskolan 2023
2023-01-12
-
Pressmeddelande 28 november 2022
2022-11-25
-
Pressmeddelande 2 september 2022
2022-09-02
-
Hagdahlsakademiens Diplommottagare 2022 har utsetts
2022-08-22
-
Stora Hagdahlspriset 2022
2022-03-23
-
Årets Hagdahlskock 2022 är utsedd
2022-03-09
-
Bästa skolmåltidspriset 2022
2022-01-13
-
Stora Hagdahlspriset 2021 tilldelas Per Frankelius, docent vid Linköpings universitet
2021-09-20
-
Hagdahlsakademiens Diplommottagare 2021 har utsetts
2021-08-17
-
Här finns den bästa skolmaten i Östergötland
2020-05-24
-
Hagdahlsakademiens Diplommottagare 2020 har utsetts
2020-01-27
-
Årets Hagdahlskock 2020 är utsedd!
2020-01-09
-
Grattis Gröna Gårdens vårdboende i Linköping som har länets bästa äldremat!
2020-01-09
-
Grattis till Tornhagsskolan som har länets bästa skolmat!
2019-05-28
-
Hagdahlspriset 2019: Katarina Westlund
2019-01-26
-
Årets Hagdahlskock 2019: Jonas Alvin
2019-01-20
-
Diplom 2019: Jonny Ståhl
2019-01-18
-
Diplom 2019: Claes och Per Eke Göransson
2019-01-18
-
Skolmatspriset 2019: Åsbo skola i Boxholm
2018-07-26
-
Äldrematspriset 2019: Trumpetaregatan i Norrköping
2018-07-25
-
Media välkomnas till Hagdahlsdagen
2018-02-02
-
Stora Hagdahlspriset 2018 tilldelas Brunneby Musteri
2018-01-19
-
Hagdahls diplommottagare 2018 utsedda
2018-01-15
-
Andreas Nylén
2018-01-04
-
Hagdahlsakademien har utsett länets bästa skolmat och äldremat 2017.
2017-05-24
-
Vilken skola och vilket äldreboende har den bästa maten?
2017-03-01
-
Sverker Peterson får Hagdahlsakademiens diplom 2017
2017-02-03
-
Ronaldos Stenugnsbageri
2017-02-03
-
Orga kvarn får Hagdahlsakademiens diplom 2017
2017-02-02
-
Sverker Peterson
2017-01-31
-
Hagdahlsakademiens kock 2017
2017-01-23
-
Bra Mat i Äldrevården 2017
2016-12-12
-
Diplommottagare 2017
2016-12-12
-
Årets Hagdahlskockar - 2016
2016-01-25
-
2016-års Hagdahlspristagare
2016-01-19
-
”Äldrematpriset” till Åtvidaberg
2015-11-14
-
Dansäterskolan i Borensberg får skolmatpris
2015-11-12
-
Hagdahlspriset 2015 till Per Jensen
2015-01-21
-
Hagdahlspriset 2014 till Peter Borring
2014-01-19
-
Hagdahlskocken 2014
2014-01-19
-
Hagdahlspristagare 2014
2014-01-19
-
Diplomen på Östgötamatmässan
2013-10-13
-
Pressrelease för Hagdahlsakademiens diplommottagare 2013
2013-10-10
-
Årets Hagdahlspris 2013 och Årets Hagdahlkock 2013
2013-01-22
-
Skolmåltidspriset till Motala Norra Skola
2012-10-25
-
Hagdahlsakademiens diplommottagare 2012
2012-08-11
-
Barn har rätt att slippa övervikt
2012-03-13
-
2012-års Hagdahlspristagare
2012-01-31
-
Ytterligare en happening!
2012-01-31
-
2011-års diplom
2011-10-08
-
2011 års Hagdalspristagare
2011-02-01
-
2011 års Hagdalspristagare meddelas senare
2011-01-30
-
Ola Sigvardsson ny ledamot i akademien
2010-02-07
-
2010 års Hagdahlspristagare
2010-01-22
-
Pressinbjudan 6 februari 2010
2010-01-22
-
2010 års Hagdahlskockar
2010-01-22
-
Hagdahlsakademiens diplom 2010
2010-01-22
Pressmeddelande 22 januari 2019
För tre år sedan tog han över som köksmästare på Stångs Magasin i Linköping. Ambitionen var tydlig, han ville servera rak och enkel mat med råvaror främst från Östergötland
Årets Hagdahlskock heter Jonas Alvin.
Resultatet av Jonas tankar blev att á la cartemenyn plockades bort och ersattes med två färdiga fyra-rättersmenyer.
– Jag vill jobba så kompromisslöst som möjligt. På sommaren och hösten är det enkelt att vara lokal, men i januari-februari kanske även vi behöver importera en del grönsaker men då försöker vi alltid att köpa kravmärkt, säger Jonas Alvin.
På Stångs Magasin står råvaror från växtriket i fokus och Jonas Alvin pratar gärna om deras ursprung, vilken gård maten kommer ifrån och vilka som har odlat den.
– När vi gör det kan vi erbjuda en större upplevelse för gästen, och det känns bra att kunna vara ärlig. Jag älskar att få frågan om var råvaran kommer ifrån, och att vi alltid har ett svar på det. Det blir allt fler som är medvetna om vad de äter och frågar om ursprunget, säger Jonas.
Det finns även kött och fisk på Stångs Magasins meny, men det är inte de ingredienserna som spelar huvudrollen i rätterna, utan huvudrollen handlar om vad som finns att få tag på för tillfället.
– Vi vill att våra gäster ska få uppleva det vi passionerat tror på, det vill säga bra och vällagad mat. Det kan låta banalt, men det är faktiskt så enkelt, säger Jonas Alvin.
Hagdahlsakademiens motivering lyder:
”För fokus på den gröna gastronomin, samt framgångar i matlagningstävlingar på både regional och riksnivå”
Priset Årets Hagdahlskock är på 10 000 kr och delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska sällskap, onsdagen den 6 februari under Hagdahlsdagen som firas på Östergötlands museum.
Kontaktuppgifter till Årets Hagdahlskock Jonas Alvin:
073-053 37 07
– Jag vill jobba så kompromisslöst som möjligt. På sommaren och hösten är det enkelt att vara lokal, men i januari-februari kanske även vi behöver importera en del grönsaker men då försöker vi alltid att köpa kravmärkt, säger Jonas Alvin.
På Stångs Magasin står råvaror från växtriket i fokus och Jonas Alvin pratar gärna om deras ursprung, vilken gård maten kommer ifrån och vilka som har odlat den.
– När vi gör det kan vi erbjuda en större upplevelse för gästen, och det känns bra att kunna vara ärlig. Jag älskar att få frågan om var råvaran kommer ifrån, och att vi alltid har ett svar på det. Det blir allt fler som är medvetna om vad de äter och frågar om ursprunget, säger Jonas.
Det finns även kött och fisk på Stångs Magasins meny, men det är inte de ingredienserna som spelar huvudrollen i rätterna, utan huvudrollen handlar om vad som finns att få tag på för tillfället.
– Vi vill att våra gäster ska få uppleva det vi passionerat tror på, det vill säga bra och vällagad mat. Det kan låta banalt, men det är faktiskt så enkelt, säger Jonas Alvin.
Hagdahlsakademiens motivering lyder:
”För fokus på den gröna gastronomin, samt framgångar i matlagningstävlingar på både regional och riksnivå”
Priset Årets Hagdahlskock är på 10 000 kr och delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska sällskap, onsdagen den 6 februari under Hagdahlsdagen som firas på Östergötlands museum.
Kontaktuppgifter till Årets Hagdahlskock Jonas Alvin:
073-053 37 07
För mer information om priset, kontakta gärna:
Fredrik Eklund, ledamot i Hagdahlsakademien, 070-934 30 06,
kontakt@reaturangskyline.se